Krosminton je najhitreje rastoča igra z loparji, ...

 

.... ker je hitra, dinamična in lepa igra,

... ker za igro potrebujete

par loparjev in

žogico oz. speeder,

 

... ker za igro ne potrebujete

fiksnega igrišča,

mreže,

brezvetrja,

predznanja.

 

Primite lopar in poskusite, ne bo vam žal! Kjerkoli, kadarkoli!

 

Dobrodošli v naši družbi!

 
 

Zadnji januarski vikend je v športni dvorani Podčetrtek potekal prvi letošnji turnir ISBO Svetovne serije, ISBO Speedminton® Slovenian Open 2014. Na našem domačem turnirju je nastopilo 113 igralk in igralcev iz 10 držav.

V moški članski konkurenci je gledalce navdušil igralec ŠRD Goodminton Ljubljana Samo Lipušček, ki je v finalnem dvoboju presenetljivo ugnal svetovnega prvaka, Nemca Patricka Schüsselerja. Robi Titovšek (SBK Radeče) je zasedel končno tretje mesto.

Tudi v ženskem finalu smo doživeli presenetljiv razplet, saj si je svetovna prvakinja Jasmina Keber (SBK Radeče) kljub bolezni še uspela priigrati 3 meč žogice, a nato izgubila proti Madžarki Agnes Darnyik. Kebrova je tako v svojem četrtem nastopu na največjem slovenskem turnirju izgubila svoj sploh prvi posamični dvoboj. Na stopničkah je s tretjim mestom turnir končala tudi Nina Lipušček (SBK Radeče).

Popolno zmagoslavje Sama Lipuščka so potrdile še dvojice, v katerih je v paru z Robijem Titovškom v finalu premagal poljski par Ociepa/Kaczmarek. Radeški par Keber/Šušteršič je tekmovanje končal na 3. mestu.

Ob robu glavne prireditve so bili odigrani tudi turnirji v kategorijah seniorjev in juniorjev. Z zmago v kategoriji do 18 let je navdušila Danaja Knez (SBK Radeče), Anja Rutar (SBK Radeče) pa je v tej kategoriji osvojila 3. mesto. V kategoriji deklet do 14 let sta Rebeka Škerl in Gabi Droždan (obe SBK Radeče) osvojili 2. in 3. mesto, v kategoriji fantov do 12 let pa sta si 3. mesto razdelila Jaka Schmit (ŠD Speed Trbovlje) in Tilen Knez (SBK Radeče). Danaja Knez pa je v paru s klubskim soigralcem Rokom Hudoklinom osvojila tudi turnir mladinskih dvojic. Prijetno pa je presenetil tudi Bojan Jerman (ŠD Speed Trbovlje), ki je v kategoriji nad 40 let osvojil končno 3. mesto.