Krosminton je najhitreje rastoča igra z loparji, ...

 

.... ker je hitra, dinamična in lepa igra,

... ker za igro potrebujete

par loparjev in

žogico oz. speeder,

 

... ker za igro ne potrebujete

fiksnega igrišča,

mreže,

brezvetrja,

predznanja.

 

Primite lopar in poskusite, ne bo vam žal! Kjerkoli, kadarkoli!

 

Dobrodošli v naši družbi!

 
 

Po lanskoletni zmagi na zaključnem turnirju ISBO pokala narodov v portugalskem Guimaraesu bo slovenska reprezentanca po zmagi na regionalnem turnirju tudi letos nastopila na zaključnem turnirju, ki bo oktobra potekal v Budimpešti.

Regionalni turnir je 27. 04. 2014 potekal v športni dvorani Radeče, na njem pa je poleg Slovenije nastopila le še Hrvaška, saj je Madžarska kot gostiteljica zaključnega turnirja nanj že neposredno uvrščena, Srbija pa se za nastop tokrat ni odločila. Slovenija je ob odsotnosti najboljšega igralca Robija Titovška nastopila v postavi Samo Lipušček, Miha Avberšek in Jasmina Keber z rezervama Matjažem Šušteršičem in Nino Lipušček, medtem ko so Hrvaško predstavljali Filip Dudaš, Nikola Kučina in Tea Grofelnik z rezervama Ivorjem Ilićem in Paulo Barković.

V prvem dvoboju je slovenski prvi igralec Samo Lipušček brez večjih težav opravil z Nikolo Kučino, Jasmina Keber pa je prav tako opravila s hrvaško prvo igralko Teo Grofelnik. Naš drugi igralec Miha Avberšek je v tretjem dvoboju dneva šele v tretjem nizu zlomil odpor hrvaškega prvega igralca Filipa Dudaša, par Avberšek/Keber pa je v dvoboju proti paru Kučina/Barkovič celo ubranil dve zaključni žogici mladega hrvaškega para. Za skupnih pričakovanih 6:0 sta sledili še zmagi zakonskega para Lipušček v dvojicah in zmaga Sama Lipuščka v prestižnem dvoboju obeh prvih igralcev ekip. Dodati velja, da se je mlada hrvaška reprezentanca kljub porazu predstavila presentljivo dobro, zato se nam v prihodnosti obetajo še številni tesnejši dvoboji. 

Rezultati si lahko ogledate na prvi sliki..