Krosminton je najhitreje rastoča igra z loparji, ...

 

.... ker je hitra, dinamična in lepa igra,

... ker za igro potrebujete

par loparjev in

žogico oz. speeder,

 

... ker za igro ne potrebujete

fiksnega igrišča,

mreže,

brezvetrja,

predznanja.

 

Primite lopar in poskusite, ne bo vam žal! Kjerkoli, kadarkoli!

 

Dobrodošli v naši družbi!

 
 

Precej vetrovne razmere in težki pogoji za igro na tenis igriščih beograjske Fakultete za šport niso prinesli večjih presenečenj, saj sta tako v moški kot v ženski konkurenci slavila aktualna evropska prvaka Per Hjalmarson in Jasmina Keber.

V moški konkurenci je Šved še enkrat več suvereno opravil s tekmeci, Robi Titovšek pa je s solidnim nastopom zasedel končno 3. mesto. Še bolj suverena je bila tokrat Kebrova, ki je v finalu s 16:8 in 16:3 deklasirala najbližjo zasledovalko na svetovni lestvici, Madžarko Agnes Darnyik. Kebrova je v paru z Matjažem Šušteršičem tokrat nastopila tudi v kategoriji vseh dvojic in s finalnim porazom proti moškemu ukrajinsko-slovaškemu paru Mandryk/Ščavničky osvojila končno 2. mesto.

Serijo drugih mest so na mladinskem delu turnirja tokrat osvojili tudi naši mladi igralci, ki se v vetrovnih razmerah niso najbolje znašli. Edino zmago v posamični konkurenci je v kategoriji U-14 dekleta dosegla Gabi Droždan, v dvojicah pa sta v kategoriji U-18 deklet zmagali tudi Danaja Knez in Rebeka Škerl.