Krosminton je najhitreje rastoča igra z loparji, ...

 

.... ker je hitra, dinamična in lepa igra,

... ker za igro potrebujete

par loparjev in

žogico oz. speeder,

 

... ker za igro ne potrebujete

fiksnega igrišča,

mreže,

brezvetrja,

predznanja.

 

Primite lopar in poskusite, ne bo vam žal! Kjerkoli, kadarkoli!

 

Dobrodošli v naši družbi!

 
 

Po vsej verjetnosti zadnji letošnji nastop na turnirjih najvišje ravni je minil v znamenju odličnih nastopov slovenske mladinske reprezentance, Jasmina Keber pa je osvojila svoj že 24. turnir ISBO Svetovne serije.

Radečanka je v odsotnosti večine najhujših tekmic suvereno odigrala turnir in ni popustila niti v finalu proti bronasti z zadnjega evropskega prvenstva, Švedinji Rebecci Nielsen. Izid 16:11 in 16:5 govori o prevladi evropske prvakinje, ki tudi sicer proti Švedinji še nikoli ni izgubila. Kebrova je v paru z Matjažem Šušteršičem osvojila tudi 2. mesto v kategoriji mešanih dvojic.

Na mladinskem turnirju so mladi slovenski igralci in igralke serijsko osvajali mesta na stopničkah, na najvišjo stopničko pa se je uspelo povzpeti Danaji Knez tako v kategoriji U-18 dekleta kot v paru z Rebeko Škerl v kategoriji U-18 dvojice deklet. Evropska prvakinja v kategoriji do 14 let Rebeka Škerl pa je v svojem premiernem nastopu v kategoriji U-18 morala premoč priznati šele svoji klubski kolegici v finalu.